Koninklijke Fanfare Sint-Dionysius Opoeteren

Volgende repetities

25 mei 2019
Repetitie fanfare

Enkele hoogtepunten van dit prachtige concert kan u hier bekijken.

Alle foto's kunnen via deze link bekeken worden

"MUSIC CRUISE - To the moon and Beyond" is een muziekspektakel, opgebouwd rond sterren en planeten.

Dit Galaconcert van de Koninklijke Fanfare Sint-Dionysius Opoeteren, gaat door op zaterdag 29 april om 19u30 in Ontmoetingshuis De Riet te Opoeteren met de steun van Stichting Cultuur Maaseik.

In het eerste deel brengt het fanfare-orkest o.l.v. Michel Vanderhoven het werk "The Well of the Moon". Hierbij zal de zandkunstenaar Christian Kaiser uit Duitsland het verhaal, verteld door Johan Luyckx, ondersteunen met unieke zandtekeningen. Deze zullen worden geprojecteerd op grote schermen en zullen de muziek een extra dimensie geven.

Sinds 2004 houdt de geschoolde glasschilder en animatie-designer Chris Kaiser zich bezig met zandtekeningen. Waar  het begon bij animaties van tekenfilms op de zandtafel, is zijn werk stilaan geëvolueerd naar een breed spectrum van zandcreaties. Hierbij “schildert” hij met zand op een achterbelichte glasplaat. Verbluffend snel ontstaan voor de ogen van zijn publiek allerhande figuren, vormen, gezichten en landschappen die geprojecteerd worden op een groot scherm.

Tijdens zijn live-shows weet hij zijn publiek te ontroeren en mee te nemen in zijn beeldenwereld. De constante bewegingen in zijn zandtekeningen zorgen mee voor het levendige karakter. Schijnbaar uitgestrooide zandpartijen worden door zijn kunstenaarshanden omgevormd tot unieke beelden. Hij noemt het zelf een constante wandeling van het ene beeld naar het andere, een constante metamorfose die een verhaal vertelt en die de kijker in de ban houdt.

In het tweede deel kijken we naar de hemel en wordt de muziek gelinkt aan enkele sterren en planeten. Er is bovendien een optreden van soliste Marjolein Appermont (zang).

Zij groeide op in een muzikale familie en mocht als piepjong meisje viool studeren bij Cécile Pieters. Later leerde ze viool bij Michel Pieters en zang bij Anja Van Engeland en Carla Schroijen. In september 2015 begon ze zangstudies bij Anne Cambier in het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen.

In haar jonge zangcarrière heeft ze toch al een aantal keren opgetreden, met piano, in klein ensemble en ook al meermaals met harmonieorkest en symfonisch orkest, maar ze richt haar pijlen momenteel voornamelijk op haar studies in het conservatorium. In december 2016 zong ze als soliste met de Koninklijke harmonie van Peer en met de Volksgalm van Riemst. In februari 2017 zong ze mee in een concertante uitvoering van Mozarts Nozze di Figaro in De Singel van Antwerpen.